ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Efter "pedofillåten" – komikerduon får medverka i SVT-program

Gustaf Larsson · 8 Aug 2018
Uppdaterad 8 Aug 2018
Simon Gärdenfors och Anton Magnusson får delta i "Släng dig i brunnen".

Simon Gärdenfors och Anton Magnusson får delta i "Släng dig i brunnen". Foto: TT


Simon Gärdenfors och Anton Magnusson, som ligger bakom karaktären Mr. Cool, får trots protester delta i SVT:s humorprogram "Släng dig i brunnen", meddelar kanalen. "Licensbetalarna ska känna sig trygga med att SVT värnar om yttrandefriheten", skriver Thomas Hall, kanalchef på SVT nöje i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av sommaren hamnade komikerna Anton Magnusson och Simon Gärdenfors i blåsväder för innehållet i sin låt  ”Knulla barn” som släpptes tre år tidigare. Strax därefter meddelande SVT att de övervägde om duon skulle få en plats i nästa säsong av humorprogrammet ”Släng dig i brunnen”.

”Vi diskuterar just nu om de ska vara med eller inte”, sa Hanna Dowling, avdelningschef på SVT, till Kulturnyheterna då.

I dag meddelande SVT att de har bestämt sig för att trots allt låta duon vara med i programmet.

”Mitt beslut att låta dem medverka baseras i första hand på att licensbetalarna fortsatt ska känna sig trygga med att SVT värnar om yttrandefriheten och att vi då och då måste ha överseende med att konstnärer, artister och komiker för sin fortsatta utveckling utmanar gränser och söker provokation”, säger Thomas Hall i ett pressmeddelande.

”Ingen är garanterad att synas”

Vidare meddelar SVT att komikerna får delta vid inspelningarna, men huruvida de är med i programmet eller inte återstår att se.

– Det är fyra kvällar med ungefär 18 komiker så ingen är garanterad att synas i programmet, säger Thomas Hall till SVT:s Kulturnyheterna.

Det var bland andra Elaine Eksvärd, Mia Skäringer Lazar och Cissi Wallin som riktade kritik mot den kontroversiella låten, när den på nytt uppmärksammades i början av sommaren. Efter påtryckning mot bland andra Spotify valde strömningstjänsten att ta bort låten.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro