ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter 16 år i fängelse – nu frias han genom DNA-bevisning

Hugo Ewald · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Mannen när beslutet tas.

Mannen när beslutet tas. Foto: Francine Orr/AP


En man som suttit fängslat i sexton år misstänkt för 3 våldtäkter frias nu. DNA-bevisning visar att han hela tiden varit oskyldig.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagen beslutade högsta domstolen i Kalifornien att en 46-årig man som suttit fängslad i 16 år skulle släppas fri. 

Mannen dömdes 1999 till 55 år i fängelse för tre sexuella övergrepp. Men nya DNA-bevis visar nu att mannen inte är skyldig, någonting han hävdat sedan han först greps. ► LÄS MER: Dömdes till livstid för marijuanabrott – nu frias han efter tjugo år

Våldtäkterna ska istället vara genomförda av den så kallade "teardrop"-mannen som är misstänkt för mer än 30 våldtäkter i Los Angeles-området från 1996 och framåt. Mannen är känd för en tatuering under ögat som föreställer en tår. Den 46-åriga mannen bodde i området och hade en liknande tatuering, vilket ska ha lett till att domstolen trott att han var våldtäktsmannen.

Mannens dotter, som var tio år när han arresterades, säger till AP att hon saknat honom vid sin sida vid examensfiranden och sitt barns födelse. Dottern är tekniskt sett gift, men har väntat på att ordna ett riktigt bröllop tills mannen frisläppts.

– Jag väntar på att han ska komma hem så att jag kan få ha mitt stora kyrkobröllop och ha honom gåendes vid min sida. Det är varje flickas dröm, säger hon.► LÄS MER: Frias från misshandel av Hagamannen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro