ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter 20 minuter kommer belöningen

Maria Forsström · 9 Aug 2013
Uppdaterad 10 Aug 2013

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Christina Blom
Foto: Christina Blom
Foto: Christina Blom
Foto: Christina Blom
Efter 20 minuter kommer belöningen
Efter 20 minuter kommer belöningenFoto: Christina Blom

De första tjugo minuterna hade jag klarat mig utmärkt utan, och det konstnärliga går mig helt förbi. En skäggig och skrikig person som kallar sig Tarek och talar engelska studsar omkring i gröna benvärmare medan han kräver att publiken ska göra aerobics med honom. Och publiken lyder, det är nästan det som förvånar mig mest. Jag står och surar.

Den som väntar skall dock belönas. Med blandat folk i svarta rökrockar som avtäcker olika typer av rekvisita som kanske eller kanske inte är instrument. De är minst tio personer på scenen och ofta är Karin Dreijer inte ens på plats. Andra mimar hennes stämma, såvitt jag kan avgöra både live och playback. Vem som är Olof Dreijer av dansarna/musikerna lyckas jag aldrig lista ut.

Vi hälsas välkomna till ”Shaking the habitual – the show” och det ser ut som att vi befinner oss i underjorden. Mellan scenbyten och dansnummer blir det svart varvid nya saker bärs ut och in, så det är verkligen en show. Och det är fascinerande, men ändå anas en kollektiv lättnad när basen får håret att fladdra och publiken får börja dansa ordentligt själva.

Lyssna på The Knifes setlist från spelningen

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro