ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter alla andra semlor – här är den exklusiva guldsemlan

Johan Wikén · 14 Jan 2016
Uppdaterad 30 Jan 2017
Guldsemlan är fylld med champagnegrädde.

Guldsemlan är fylld med champagnegrädde. Foto: Magnus Johansson bageri & konditori


Efter semmelwrappen. Efter korvsemlan. Efter burgarsemlan. Efter lussesemlan. Nu är den här – guldsemlan! Men den har sitt pris: 955 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen glömmer väl när semmelwrappen var på allas läppar förra vintern? Efter succén har många försökt med nyskapande semmelvarianter. Korvsemla, burgarsemla och lussesemla är några exempel.

►LÄS MER: Efter semmelwrapen – nu är lussesemlan här

Och vad vore en vinter utan en ny semmeltrend? Här är den nya guldsemlan.

– Det är världens dyraste och mest exklusiva semla, säger Magnus Johansson som äger Magnus Johansson bageri & konditori i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Semlan är gjord på en vanlig vetedeg som de sedan slår in i 18 karats bladguld. Fyllningen består bland annat av champagnegrädde.

Har ni haft råd att provsmaka?

– O ja, vi har delat på en på jobbet. Det var gott, säger Magnus Johansson.

Priset på guldsemlan är 955 kronor. De har hämtat inspiration från New York där en lyxig guldmunk har blivit en snackis.

– De kallade det världens lyxigaste bakverk. En donut med champagnefyllning som de slagit in i bladguld. Vi ville kontra.

Tror du att det blir en storsäljare?

– Med tanke på priset kanske den är lite svårsåld. Men för semmelnördar och guldnördar kan det vara lyxigt och härligt.

LÄS MER: Supervulkanpizzan: Ingen klarar att äta den själv

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro