ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter allergikritiken – nu klipps Pelle Kanin”-filmen om globalt

Natalie Demirian · 13 Feb 2018
Uppdaterad 13 Feb 2018
"Pelle Kanin" klipps om.

"Pelle Kanin" klipps om. Foto: Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/IBL


Den nya animerade filmen Pelle Kanin” anklagades för att driva med allergier. Filmbolaget Sony bad om ursäkt – och nu klipps scenen ur filmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Som Metro rapporterade under måndagen har ”Pelle Kanin”-filmen, som har Sverigepremiär den 21 februari, kritiserats hårt efter premiären i USA.

Många har rasat mot filmen i sociala medier och menar att filmen lär barn att det är okej att mobba och trakassera andra med olika typer av allergier.

Det är en specifik scen som har gjort att många ser rött. Scenen visar när Pelle Kanin och hans kompisar kastar björnbär på Mr McGregor, trots att han är allergisk mot dem. När ett bär landar i hans mun håller han på att kvävas innan han hinner ta en allergispruta.

Under helgen har en hashtag, protestlistor och uppmaningar om att bojkotta filmen spridits i sociala medier.

Efter att filmbolaget Sony bett om ursäkt i ett pressmeddelande där de beklagar att de hanterade allergin så lättvindigt, står det nu klart att filmen kommer att klippas om globalt, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro