ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter besvikelsen – så ska Dallas Fuel ta sig ur bottenträsket

Erik Glanell · 28 Feb 2018
Uppdaterad 12 Mar 2018
Sebastian "chipshajen" Widlund bli carryad (?) av laget i Overwatch League.

Sebastian "chipshajen" Widlund bli carryad (?) av laget i Overwatch League. Foto: Blizzard


Dallas Fuel har värvat nytt och slickat såren. Nu är det playoff-plats som gäller, menar svenske support-proffset Sebastian "chipshajen" Widlund.

klar

Artikellänk är kopierad

De kom in i Overwatch League som hoppet från väst som skulle stå starka mot koreanerna. I stället fick Dallas Fuel en tuff start där ingenting egentligen verkade fungera. När Metro Esport mötte lagets svenska stjärnor, Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson, inför ligastarten var självförtroendet stadigt. Nu ser de tillbaka på första omgången med besvikelse, trots två tröstvinster mot slutet.

– Alla var väldigt besvikna över hur vi låg till inför sista veckan. Att vi lyckades ta båda matcherna var så viktigt. 3-7 är vi ju inte nöjda över. Men det är mycket bättre an 2-8 eller 1-9 mentalt, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

För laget, som innan OWL gick under namnet EnVyUs, är positionen som bottenlag en ny upplevelse. Och för att komma till rätta med problemen var det första steget att acceptera läget och fokusera på förbättringar.

– Det handlar om kommunikation och struktur när vi spelar främst. Det finns mycket att jobba på där. Vi var även tvungna att byta många spelare mellan matcher på grund av olika anledningar, säger han.

En av de tydligast förändringarna är värvningarna av Dong-jun ”Rascal” Kim och Dylan ”aKm” Bignet som ska ge laget den spets de tidigare saknade. Speciellt när det kommer till dive-strategier.

Inställningen när Dallas Fuel nu har gått in i andra omgången av ligan är tydlig. Sejouren i träsket ska bli ett minne blott och från och med nu är det bara slutspel som gäller.

– Alla är hungriga. I slutet av ligan så går de sex bästa lagen till slutspel och just nu ligger vi under det strecket. Målet är att komma upp ovanför strecket och även spela i stage 2-slutspelet, säger han.

Klockan 01.00 natten mot torsdag möter Dallas Fuel liga-trean Seoul Dynasty.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro