ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter bilbrandsvågen: 18-åring släpps på fri fot

Annica Ögren · 1 Sep 2018
Uppdaterad 1 Sep 2018

Foto: Privat


18-åringen som greps i Turkiet dagen efter bilbrandsvågen i Västra Götaland, har nu återvänt till Sverige. Nu försätts han på fri fot, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Drygt 120 bilar förstördes i bilbrandvågen den 13 augusti i Västra Götaland.

Polisen fattade snabbt misstankar om att upp emot 70 personer kan ha varit inblandade i bränderna.

Dagen efter bilbränderna greps två personer, en 19-åring och en 20-åring, varav den senare begärdes häktad misstänkt för mordbrand och våldsamt upplopp. Brotten genomfördes i Västra Frölunda, enligt åklagarens häktningsframställan.

19-åringen försattes senare på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

18-åring släppt på fri fot

Ytterligare en man, 18 år gammal, anhölls i sin frånvaro men greps i Turkiet efter att ha blivit stoppad vid flygplatsen när han försökte resa in i landet dagen efter bilbrandsvågen.

I torsdags återvände mannen till Sverige, som Göteborgs-Posten var först att skriva om. Nu släpps han på fri fot.

– Han togs in och hördes ordentligt med försvarare. Han är fortfarande misstänkt men på fri fot. Dels på grund av sin ålder, men också för att vi har det material vi behöver så han kan inte påverka utredningen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom, som leder förundersökningen, till SVT.

20-åringen som tidigare begärdes häktad, omhäktades på fredagen denna vecka.

Polisen är hoppfull

Som Metro skrivit tidigare, har polisen fått in ett stort filmmaterial från den aktuella kvällen då bilarna sattes i brand. Många ska även ha blivit vittnen till bränderna.

– Men lokalbefolkningen pratar inte, även om de säger till er (media) att ”nu måste vi lösa detta”. Men vi får inte in några identifieringar, säger Mats Ihlbom till Metro i en tidigare artikel.

Han har även tidigare berättat för Metro att det inte går att identifiera personer utifrån filmmaterialet. Men nu verkar polisen alltmer hoppfull.

– Formellt har vi tre misstänkta, men vi försöker ringa in de här gärningspersonerna och jag är förhoppningsfull. Vi får in mer material varje dag, säger Ihlbom till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro