ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter blogginlägget: Känns helt overkligt”

Emmelie Wallroth · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

Efter att Metro skrev om Angelica som lämnade sin pojkvän efter en tid av misshandel har hennes berättelse väckt ännu större uppmärksamhet. – Det känns overkligt, säger Angelica.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

23-åriga Angelica blev misshandlad i ett och ett halvt år innan hon bröt med sin pojkvän.

Tusentals personer har engagerat sig i hennes berättelse – som hon skrev ned i ett blogginlägg i helgen. Och efter att Angelica berättade om blogginlägget för Metrohar responsen blivit enorm.

– Jag vet inte var jag ska börja. För det första får jag väldigt mycket fina  ord från människor som tycker att jag är stark och inspirerande. För mig känns det jätteoverkligt. Mäktigt, säger Angelica.

Hon berättar också att det är många som hör av sig som har varit i liknande situationer.

­– En tjej skrev och berättade att hon går igenom samma sak. Jag svarade vad jag tycker att hon ska göra. Bara det att man berättar eller skriver meningen ”jag går igenom samma sak”, får mig att förstå att personen har kommit så pass långt att man insett att det inte är rätt.

Angelica har trots de stöttande kommentarerna inte kunnat undgå vissa negativa kommentarer.  

– Det finns ett par som säger att jag hittar på. Men det är kanske två av tusen kommentarer, så det får jag försöka bortse från.

Hon tipsar andra som är i samma situation om att ta kontakt med någon man känner att man kan lita på.

­– Sedan kan man ringa polisen tillsammans, så att man inte är ensam. Men har man knappt erkänt det för sig själv så måste man verkligen komma till punkten då man bestämmer sig för att man inte förtjänar det här, säger Angelica.

Själv valde hon att polisanmäla pojkvännen.           

– Polisen är bättre än vad de får credd för. De finns ju där av en anledning. Visst, det tar lång tid och man kan inte anmäla och tro att det ska vara över på en vecka. Det tar tid. Men det är värt det. Det finns inget som gör en starkare. 

Här kan du läsa Angelicas blogginlägg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro