ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter dåden i Paris: kritik mot Åsa Romsons tweet

Johanna Cardell/TT · 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015

Foto: TT


Attackerna i Paris har skakat många och många politiker har uttryckt sin sorg. Samtidigt har vice statsministern Åsa Romson skrivit en tweet som väckt kritik.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagskvällen skedde flera attacker i Paris. Minst 60 personer ska ha dött och 100 personer ska ha tagits som gisslan. På sociala medier är det många som uttryckt sin sorg. 

Vice statsministern Åsa Romson skrev en tweet som möttes av stark kritik. 

"Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat detta”.

►LÄS MER: Romson efter kritiken: "Jag ber om ursäkt till dem som tagit illa vid sig"

Ola Mårtensson, omvärldsstrateg för Kristdemokraterna, var en av kritikerna: ”Men detta kan inte vara på riktigt, att det värsta är att dåden försvårar för klimattoppmötet? Sorgligt av vice statsministern!

Även Bodil Sidén, andra vice förbundsordförande MUF, var en av många kritiker: "Visa lite respekt", skrev hon på Twitter. 

En kort stund senare tog Åsa Romson bort tweeten för att i stället twittra: ”Chockad av dåden i Paris, bara ett par dagar sedan samtal där med många miljöministerkollegor nu fruktansvärda dåd Alla tankar till drabbade".

Åsa Romsons pressekreterare säger att man nu ersatt tweeten med en bättre:

– Den andra tweeten är nu raderad och är nu ersatt med en bättre, säger Adam Bergsvenn till Metro. 

Hur tänkte hon?

– I hennes första tweet skriver hon "Mycket allvarliga händelser i Paris just nu, tankar av sorg till alla drabbade". Det är så hon tycker och vi har ersatt den andra tweeten nu, säger Adam Bergsvenn ocj betonar att tweeten som togs bort följdes av denna tweet. 

Ja, men hon har också twittrat en tweet som nu är borttagen. Hur tänkte hon?

– Vi hanterar en krissituation just nu och jag har svarat på dina frågor, säger Adam Bergsvenn. 

Även statsminister Stefan Löfven (S) har reagerat.

– Jag har påtalat för Åsa Romson att det är ett olämpligt uttalande. Det är inte fokus nu på vad som händer med miljökonferensen. Det viktiga här nu är att uttrycka vår empati och sympati med offren och deras anhöriga.

Hur ser ditt förtroende för Åsa Romson ut?

– Det var ett olämpligt uttalande, jag vill inte prata om förtroende. Det är ett olämpligt uttalande och jag har påtalat det.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro