ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter dödshoten – Hagamannen kan få polisskydd

Hugo Ewald · 4 Aug 2015
Uppdaterad 4 Aug 2015

Foto: Polisen/TT


I samband med sin frigivning har den så kallade Hagamannen rest tillbaka till Västerbotten. Eftersom hotbilden mot honom är så stark kan den dömde serievåldtäktsmannen nu komma att få stå under polisskydd.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att Hagamannen den 28 juli frigavs efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt fängelsestraff har stämningen i sociala medier varit hätsk. Många har uttalat sig om en rädsla för att befinna sig i samma dag som den dömde serievåldtäktsmannen, och faktumet att han frigavs efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff har kritiserats hårt.► LÄS MER: Nej, Swefilmer-gripen riskerar inte längre straff än Hagamannen

Eftersom stämningen i sociala medier är så hård och flera individer uttalat dödshot mot Hagamannen kan han nu komma att sättas under polisskydd. Det rapporterar Expressen.

– Vi kommenterar inte sådana här jobb så mycket oavsett vem det rör. Men vi är naturligtvis medvetna om att det florerar hot mot Niklas Lindgren i sociala medier, och har även fått veta det genom våra egna kanaler. Han kommer att behandlas som alla andra som har en hotbild emot sig, säger Börje Öhman, kommunikationschef för polisens Region nord, till tidningen och hänvisar till att det hela står under sekretess.

Var Hagamannen kommer att bosätta sig är ännu inte klart. Han kommer under ett ård tid att ha prövotid, där han står under frivårdens bevakning, genomgår ett program för dömda sexbrottslingar samt ett alkoholavvänjningsprogram

► LÄS MER: I dag släpps Hagamannen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro