ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter dödsolyckan: Nu ändrar räddningstjänsten sina rutiner

Hugo Ewald · 27 Apr 2016
Uppdaterad 27 Apr 2016
n krockad minibuss står kvar i en vägkorsning i Domta utanför Fjärdhundra efter att ha krockat med en skolbuss. Arkivbild.

n krockad minibuss står kvar i en vägkorsning i Domta utanför Fjärdhundra efter att ha krockat med en skolbuss. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Under tisdagen avled en brandman utanför Munkedal efter att han blivit påkörd av en personbil vid en olycksplats. Nu ändrar Räddningstjänsten i Strängnäs sina rutiner, och kommer i framtiden alltid göra en totalavstängning av den vägbana där en trafikolycka har inträffat.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen avled en man som arbetade inom räddningstjänsten på sitt arbete. Detta då han blev påkörd av en personbil av en personbild vid en olycksplats på E6 i höjd med Munkedal norr om Göteborg. Tidigare i april avled en annan brandman som skadades av en vajer på en olyckplats på E4 norr om Örkelljunga.► LÄS MER: Brandman död – facket larmar

Facket har efter de olyckor som skett krävt förändringar, och under onsdagen meddelade Räddningstjänsten Strängnäs att nya rutiner ska träda in. Från och med ondsdagen kommer man införa som standardrutin att från början vid en olycka stänga av vägbanan där olyckan skett helt. Det meddelar Räddningstjänsten Strängnäs på sin Facebooksida.

– Det kan var att någon försöker passera köer, pressa sig förbi räddningsfordon eller att det är så halt att lastbilar börjar bromsa och kommer tvärs över vägen, säger räddningschefen Camilla Dahlén till Sveriges Radio P4.

Räddningstjänsten i Strängnäs kommer även att stänga av vägar när insatsen avslutas. Detta för att kunna plocka bort avspärrnings- och trafikdirigeringsmateriel.

– Jag känner det idag att det här borde vi har gjort tidigare, säger Camilla Dahlén.

Förändringarna kommer innebära köbildning i en något högre utsträckning, men Räddningstjänsten menar att det är av högsta vikt att rutinerna förändras för att de anställda ska kunna känna sig säkra.

"Vi hoppas dock att alla trafikanter ska ha förståelse för varför vi gör avstängningarna - vi vill helt enkelt bara att alla våra medarbetare ska kunna få åka hem till sina anöriga efter avslutat arbetspass!!!", skriver Räddningstjänsten på sin Facebooksida.► LÄS MER: Brandmannen Karl: Kör inte i 80 förbi en olycksplats, visa respekt!

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro