ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter explosionen – Kriscentrum öppnar

Sebastian Chaaban · 3 Maj 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013

Explosionen i Sundbyberg har skapat oro, förtvivlan och många frågetecken. Nu öppnar ett kriscentrum för att alla som behöver stöd.

klar

Artikellänk är kopierad

Hyresgästen Afomia är skakad av händelsen. Hon och hennes familj väcktes av explosionen och fick snabbt lämna bostaden.
Hyresgästen Afomia är skakad av händelsen. Hon och hennes familj väcktes av explosionen och fick snabbt lämna bostaden.Foto: Isabel Svensson

Afomia bor i samma trappuppgång i det drabbade huset. Familjen vaknade av ett högt ljud och sedan ringade en granne på deras dörr och förklarade att de måste ut ur huset. De fick på sig kläderna och tillsammans med de tre barnen tog de sig snabbt ur bostaden.  – Vi blev väldigt rädda och förstod först inte vad som hände, det var först när vi kom ut som vi såg förödelsen. Det som hänt känns helt otroligt och overkligt.

– Man frågar sig varför, säger Afomia. 

Just nu har Sundbybergs stad öppnat ett kriscentrum för de boende. – Alla som känner sig berörda är välkomna förbi. Det går även bra att komma förbi om man har praktiska saker som behövs lösas, som om man inte kommer åt sina saker på grund av det som har hänt, eller behöver en plats att sova på i natt, säger Torbjörn Vänström, vid Sundbybergs socialtjänst, och krisledare på plats.

Kriscentrumet ligger på Skidbacken 24A och kommer ha öppet under fredagen tills minst klockan 15.00.

– Om man är direkt drabbad av det som har hänt, om ens lägenheten fått skador, så uppmanar vi även de drabbade att kontakta sitt försäkringsbolag, säger Torbjörn Vänström.

Svenska kyrkan i Sundbyberg har även öppet för människor som vill prata med någon.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro