ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Efter Facebookattacken: Fler appar kan vara drabbade

Valerie Kaspersen · 29 Sep 2018
Uppdaterad 29 Sep 2018
Instagram och Spotify kan ha drabbats av säkerhetsläckan.

Instagram och Spotify kan ha drabbats av säkerhetsläckan. Foto: Getty


Säkerhetsläckan hos Facebook kan vara värre än vad man först befarat. Tjänster kopplade till Facebook kan också vara drabbade.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen upptäcktes det att runt 50 miljoner Facebookkonton kan ha blivit hackade. Facebooks vd, Mark Zuckerberg, gick under fredagen ut med informationen i ett inlägg.

Enligt New York Timeskan hackarna även fått tillgång hundratals tjänster och appar kopplade till Facebook, såsom Spotify och Instagram.

Bogdan Botezatu, senior säkerhetsanalytiker på säkerhetsföretaget Bitdefenders, anser dock att det mest allvarliga är tillgången till chattar i meddelandetjänsten Messenger. Den informationen kan exporteras med ett klick.

– Det är den stora delen som vi tror är av störst värde för kunderna till dessa cyberkriminella eftersom Facebook är en av de plattformar som inte har kryptering som standard, säger han till TT.

Många företag eller organisationer använder också Facebook som en väg att kommunicera med människor och Bogdan Botezatu tror att information som personnummer, fullständiga namn, registreringsnummer eller annat antagligen röjts.

– När en hackare får tillgång till ett konto går de sannolikt igenom personliga chattar. De försöker att se viktiga informationsutbyten, privata bilder som du skickat till vänner, det antas vara en hel del naket, säger Bogdan Botezatu.

LÄS MER
Facebook larmar: 50 miljoner konton hackade

Facebook ska ha åtgärdat problemet och kontaktat de drabbade. Men man vet fortfarande inte vilka som ligger bakom attacken.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro