ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter fem år – nu ska ministern flytta

Kristoffer Rengfors och Josefin Svenberg · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011

Efter Metros avslöjande: Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) flyttar. Ockuperade riksdagslägenhet – partikamrat lånade lägenhet av M.

klar

Artikellänk är kopierad

Eskil Erlandsson tvingas nu flytta ut.
Eskil Erlandsson tvingas nu flytta ut.Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Metro kunde i går berätta att landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) har bott kvar i sin riksdagslägenhet i Gamla stan i Stockholm, trots att han lämnade riksdagen för fem år sedan. Efter avslöjandet tvingas Erlandsson nu flytta och ge plats åt sina partikamrater. I går förmiddag hade han ett samtal med Centerpartiets gruppledare, Anders W Jonsson, och resultatet är att landstingsministern ska hitta en ny bostad. Han valde att bekräfta nyheten  för nyhetsbyrån TT. – Jag ska så fort det bara är möjligt leta upp ett annat boende. Vi får se vad som finns, säger Eskil Erlandsson. Ministerns ”ockupation” av lägenhet har gjort att näringsminister Annie Lööfs ersättare i riksdagen, Göran Lindell, C, fått låna en lägenhet av Moderaterna. Och Rickard Nordin (C), även han nybliven C-ersättare i riksdagen, fick nöja sig med ett rum på nio kvadratmeter. Med lite tur öppnar sig nu en bättre lägenhet för Nordin, som bekräftar att han ligger på riks­dagsförvaltningen om en bostad. – Jag vet ju fortfarande inte vad jag får för lägenhet så det är svårt att säga någonting om det, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors och Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro