ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter FI:s succé – nu vill alla” på Twitter flytta till Sverige

Karolina Skoglund · 27 Maj 2014
Uppdaterad 27 Maj 2014

Utländska tidningar skriver om hur FI tagit sig in i EU-parlamentet. Men den största diskussionen sker fortfarande på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Montage/Pontus Lundah/TT

Efter EU-valet vill folk flytta till Sverige – men av olika skäl.

En person skriver till exempel: ”Jag tror att det äntligen är dags att flytta till Sverige som vi alltid drömt om” med hashtagen #Ukip, det främlingsfientliga partiet som fick 27,5 procent av rösterna. En profil som kallar sig ”Save UK” och med Ukip-loggan svarar ”stäng dörren efter dig”.

Men det är lite blandade reaktioner. En annan twittrar: ”Om jag vill ha begränsningar för hur mycket kyckling jag ska få äta flyttar jag till kommunistsverige”.

Redan innan valet uppmärksammade en twittrare att FI hade chanser att ta sig in. När personen får svar om att de lyckats skriver den: ”Och vi fick Ukip – jag tror att jag vill flytta till Sverige.

Det har gått så långt att tweets innehållandes ”avföljer folk som säger att de ska flytta sig Sverige” nu börjat dyka upp. Men folk bryr sig inte – de vill fortfarande till Sverige. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro