ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter förseningarna – då kommer slutgiltiga valresultatet

David Peterson · 14 Sep 2018
Uppdaterad 14 Sep 2018
Det slutgiltiga valresultatet dröjer.

Det slutgiltiga valresultatet dröjer. Foto: IBL


Det slutgiltiga valresultatet för riksdagen kommer att fastställas först på söndag – troligen. Det skriver Valmyndigheten i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Rösträkningen efter valet den 9 september har tagit längre tid än beräknat. Till en början var tanken att ett slutgiltigt resultat skulle publiceras på fredagen – men på grund av ett högt valdeltagande och många förtidsröster så dröjer det ytterligare några dagar.

”Det innebär att vi på söndag bör ha ett fastställt resultat för riksdagen. Det är oerhört viktigt att vi i valadministrationen ska kunna säkerställa att Sverige får ett korrekt valresultat”, säger Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Resultat på söndag

Även antalet valsedlar med personkryss har gjort att processen tagit längre tid än vad myndigheten först räknat med.

Det är de län som har flest röster, Stockholms och Västra Götalands län, som behöver mest tid på sig att räkna rösterna. Det slutliga resultatet publiceras på Valmyndighetens webbplats – troligtvis på söndag.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro