ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter fotbollsbråket: Nu stängs de tyska ledarna av

Annica Ögren · 25 Jun 2018
Uppdaterad 26 Jun 2018
Efter storbråket efter matchen stängs nu de två tyska ledarna av.

Efter storbråket efter matchen stängs nu de två tyska ledarna av. Foto: Thomas Eisenhuth / IBL Bildbyrå


Efter rysarmatchen mellan Sverige och Tyskland på lördagen uppstod ett bråk mellan lagens ledare. Nu stängs de tyska ledarna av, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagskvällen meddelar det tyska fotbollsförbundet DFB att de två tyska ledarna, vid namn Uli Voigt och Georg Behlau, stängs av, skriver Expressen.

Avstängningen gäller i Tysklands avslutande gruppspelsmatch mot Sydkorea som spelas på onsdag.

”Oavsett vilket beslut Fifas disciplinkommission tar kan DFB redan i dag meddela att de två medarbetarna i Tysklands nästa match inte kommer att ha någon funktion inne på arenan”, skriver förbundet på sin hemsida, enligt tidningen.

LÄS MER
Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: ”Fuck rasism”

Provocerade fram bråket

Det var minst sagt spänd stämning under matchen mellan Sverige och Tyskland på lördagen. Trycket från Tyskland var hårt och laget avgjorde matchen när de fick frispark en halvmeter utanför straffområdet med tio sekunder kvar av matchen.

Men det var inte bara spelarna som var hungriga. Efter matchens slutsignal uppstod ett bråk mellan två tyska ledare och svenska förbundskapten Janne Andersson.

Det var när de tyska ledarna sökte sig till den svenska bänken, och provocerande började applådera åt de svenska spelarna och ledarna, som tumultet uppstod.

I en intervju med Tv4, efter bråket, sa en rasande Janne Andersson att det hela var osportsligt.

– De hånar och visar tecken mot oss. Så bör man inte göra, då blir jag förbannad. Jag skrek: ”Respekt. Vad är det för jävla respekt”. Inte fan hånar man någon.

LÄS MER: Deppa inte Sverige – så här går vi vidare till åttondelsfinal

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro