ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter "gruppsexbilden" – nu avgår även Moderaternas Emilie Pilthammar

Jesper Lindqvist · 28 Maj 2019
Uppdaterad 28 Maj 2019
Emilie Pilthammar (M) väljer att lämna politiken helt och hållet efter den uppmärksammade bilden.

Emilie Pilthammar (M) väljer att lämna politiken helt och hållet efter den uppmärksammade bilden. Foto: Facebook/Johan Nilsson/TT


Under lördagen la kommunalrådet Emilie Pilthammar (M) upp en bild där hon låtsas ha gruppsex med Peter Thyrén (SD) och Niklas Joelsson (M). Efter att de två senare tvingats avgå möter nu även Pilthammar samma öde. "Jag känner mig så ledsen över den vändning allting har tagit", säger hon till BLT.

klar

Artikellänk är kopierad

Moderaternas kommunalråd i Sölvesborg, Emilie Pilthammar, har varit i blåsväder under den senaste tiden.

Under förra veckan gick hon ut och försvarade Sverigedemokraternas toppnamn i EU-valet, Peter Lundgren, efter att denne anklagats, och sedermera polisanmälts, för sexuella trakasserier gentemot en partikollega. Bland annat sade Pilthammar att de flesta har behövt hantera ”fulla folk” någon gång, och menade att hon själv hade tafsat tillbaka om hon varit i samma situation.

”Totalt omdömeslöst”

Uppståndelsen blev inte mindre efter att Emilie Pilthammar, tillsammans med kommunkollegorna Peter Thyrén (SD) och Niklas Joelsson (M), under lördagen lade upp en bild på sociala medier. På bilden illustrerar trion ett ”gruppsex-scenario”, något som Pilthammar i inlägget förklarade med att de var ”ironiska”.

”Känsliga och lättkränkta tittare varnas. Alla medverkande är med på kollaget och gör det för skojs skull! Ingen behöver anmäla eller känna sig utsatt”, skrev hon då.

Bilden, och Emilie Pilthammars agerande, fick snabbt intern kritik, och tilltaget kallades ”totalt omdömeslöst” av partisekreteraren Gunnar Strömmer. Och nu står det klart vilka konsekvenserna blir för de inblandade.

”Blev så fel det bara kunde bli”

Under måndagseftermiddagen stod det klart att Peter Thyrén lämnarsitt uppdrag som ordförande i fritids- och kulturnämnden i Sölvesborgs kommun. Detsamma gällde Niklas Joelsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Och lite senare under kvällen valde även Emilie Pilthammar att lämna sitt uppdrag som kommunalråd i Sölvesborg.

– Min tanke var att folk skulle se det som ett skämtsamt inlägg om vem som egentligen har rätt att anmäla. Men det blev så fel det bara kunde bli, säger hon till BLT.

”Avgår från allt”

Vidare berättar Emilie Pilthammar att hon är ledsen över vändningen som publiceringen av bilden har tagit och att hon är ångerfull. Nu väljer hon att lämna politiken helt och hållet.

– Jag avgår från allt, och det känns väldigt sorgligt. Jag har ägnat mig åt politik i 20 år och det har varit en viktig del av mitt liv. Men nu är det över, säger hon till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro