ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter hoten mot Jimmy Durmaz – polisen håller förhör med misstänkta

Filip Häggberg · 20 Aug 2018
Uppdaterad 20 Aug 2018
Jimmy Durmaz under matchen mot Tyskland.

Jimmy Durmaz under matchen mot Tyskland. Foto: Getty Images


Efter 1-2-förlusten mot Tyskland i fotbolls-VM fick landslagsspelaren Jimmy Durmaz motta hot och hat på sociala medier. Nu har polisen börjat hålla förhör med misstänkta gärningspersoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 29-åriga mittfältaren Jimmy Durmaz ådrog sig en frispark i slutskedet av Sveriges andra gruppspelsmatch under fotbolls-VM. Frisparken resulterade i mål för motståndarlaget Tyskland, som därmed avgjorde matchen.

Efter matchen hotades Durmaz på sina sociala medier, något som polisanmäldes av Svenska fotbollförbundet.

Nu har polisen börjat hålla förhör med misstänkta gärningspersoner, något som Radiosporten var först med att rapportera om.

– Vi hade ett förhör i dag och kommer att ha ett fåtal till under sommaren. En handfull hot är vad vi har hittat, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot kriminella i idrottsmiljö, till Metro.

– Det finns nog en liten felaktig uppfattning om att det är stora mängder hot, men det är förolämpningar som är den stora mängden, fortsätter han.

Gårdare vill inte uttala sig om huruvida han tror att misstankarna kommer leda till åtal eller hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro