ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter hundtatuering som väckte ilska – nu blir det olagligt

Emmelie Wallroth · 16 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014
Bilden på hunden väckte ilska i sociala medier tidigare i år. Metro sökte då personen i USA som lagt upp bilden, men fick aldrig bekräftat att det rörde sig om en äkta tatuering. 

Bilden på hunden väckte ilska i sociala medier tidigare i år. Metro sökte då personen i USA som lagt upp bilden, men fick aldrig bekräftat att det rörde sig om en äkta tatuering.  Foto: Instagram


klar

Artikellänk är kopierad

Man kan tro att det är en självklarhet. Men så är inte fallet – snart är det ett brott att tatuera sin hund i New York. Något det även är i Sverige. 

I mars cirkulerade en bild på en hund i sociala medier som fick internet att storma. Bilden visade en hund i USA som precis hade fått en tatuering.

Och händelsen har gett ringar på vattnet – nu införs nämligen en ny lag delstaten New York som förbjuder både tatueringar och piercingar på djur, rapporterar New York Times.

– Det är helt enkelt grymt. Medan människor själva kan välja att utsättas av smärtan från tatueringar och piercingar, så har djuren inte den möjligheten, säger Linda Rosenthal från demokratiska partiet till New York Times.

Lagen kommer börja gälla om 120 dagar, med undantag för märkningar som behöver göras av till exempel medicinska skäl eller om djuret ska kunna identifieras. Men då får märkningen endast innehålla bokstäver eller siffror.

I Sverige är det redan olagligt att tatuera sin hund. Christina Lindgren är veterinär på Jordbruksverket.

– Vi har en bestämmelse i djurskyddslagen som säger att man bara för utföra operativa ingrepp om det finns veterinärmedicinska skäl, säger hon.

Det finns ett undantag, och det är om en hund, katt eller kanin ska identitetsmärkas.

– Och det är bara vid identitetsmärkning, inget annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro