ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Efter jakten på knarkkurir på Östermalm – man med automatvapen döms

Karl Enn Henricsson · 26 Nov 2018
Uppdaterad 26 Nov 2018
En 28-årig man greps med automatvapen då han försökte fly genom ett fönster.

En 28-årig man greps med automatvapen då han försökte fly genom ett fönster. Foto: Polisen


Polisen spanade på Östermalm efter en misstänkt knarkkurir, men grep istället en man med automatvapen. Nu döms han till tre års fängelse för grovt vapenbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen befann sig på Östermalm i Stockholm i början av oktober med anledning av information om att en knarkkurirskulle anlända till en adress. Men istället greps en 28-årig man när han försökte fly från en lägenhet nära Gärdet på Östermalm. I en påse hade mannen en skarpladdad revolver och ett automatvapen. Dessutom fanns två magasin till automatvapnet.

Nu döms 28-åringen till två års fängelse.

Mannen försökte fly genom ett fönster

Vid rättegången erkände mannen vapenbrott, men menade att det inte var hans vapen. En bekant hade visat vapnen och lämnat lägenheten. När 28-åringen skulle gå ut för att äta upptäckte han poliser och blev nervös eftersom han tidigare är dömd för vapenbrott. Han tog påsen med vapen och försökte fly via fönstret, har 28-åringen berättat.

Tingsrätten skriver i sin dom att det handlar om ett grovt brott bland annat eftersom ”det har framkommit att NN, med vapen i handen, genom fönstret försökte lämna lägenheten och det står alltså klart att vapnen med laddade magasin var på väg att tas till allmän plats. Som åklagaren påstått har det framkommit att ett av vapnen var av särskild farlig art”.

Bostadsägaren: Kontaktades av familjevän

En förfrågan om att hyra lägenheten har gått i flera led, enligt förundersökningen.

Polisen har bland annat förhört en man som arbetar med lyxbilar.

– Det verkar som man har hyrt den här lägenheten via annan så att det inte skulle gå att spåra till honom, har åklagare Lucas Eriksson tidigare berättat för Metro.

Vid rättegången vittnade den man som äger lägenheten. Han berättade att han kontaktades av en familjevän som frågade om en vän till henne fick hyra lägenheten för att kunna sitta och arbeta där. Lägenhetsinnehavaren fick 10 000 kronor för att hyra ut lägenheten i två dygn.

Ingen annan person än 28-åringen åtalades dock i ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro