ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter krisen – nu tror regeringen på elbilar

TT · 8 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Regeringen planerar att satsa mer pengar på två elbilsprojekt i Västra Götaland berättade näringsminister Maud Olofsson på en presskonferens i Trollhättan på tisdagen. Totalt omfattar projekten nästan 500 miljoner kronor och ungefär hälften kommer från skattepengar. Syftet är att utveckla tekniken kring nya elbilar. Det ena är ett projekt tillsammans med Innovatum och Saab Automobile som får 85 miljoner kronor från staten. Det andra är ett projekt med Volvo Personvagnar som får 150 statliga miljoner. Projekten handlar bland annat om förbättrad batteriteknik, lättare material i bilarna och utveckling av högeffektiva elmotorer.

Elbilssatsningen är inte helt beroende av att Saab Automobile finns kvar som bolag, konstaterade Maud Olofsson när hon fick frågan om vad som händer med satsningen om Saab avvecklas. – Det är lättare om vi har Saab kvar och en ny ägare. Men det är ett kunnande som finns hos människor på Saab Automobile som vi vill satsa på, säger Maud Olofsson. Frågan om överbryggningslån för att Saab snabbt skulle kunna få kapital har nämnts i flera diskussioner, men enligt Jöran Hägglund, statssekreterare på näringsdepartementet, är det inte aktuellt just nu. – Det finns ingen av de intressenter som finns på banan som vill ha det, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro