ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter mätkaoset: Sagnia bad tränaren filma hoppen

Filip Häggberg · 9 Aug 2018
Uppdaterad 9 Aug 2018
Khaddi Sagnia imponerade i kvalet – men var orolig för mätningssystemet.

Khaddi Sagnia imponerade i kvalet – men var orolig för mätningssystemet. Foto: Getty Images


Herrfinalen överskuggades av ett kaos vid mätningen. På lördag är det Khaddi Sagnias tur i damernas längdhoppsfinal efter säsongsbästa i kvalet. Jag bad min tränare filma”, säger hon om mätkaoset.

klar

Artikellänk är kopierad

Videomätningssystemet i friidrotts-EM har varit allt annat än uppskattat så här långt. I onsdagens längdhoppsfinal för herrar mätte svenska Thobias Nilssons Montlers sista hopp först 7,78 – men ändrades till 8,02 efter en svensk protest. Senare blev resultatet ännu längre, 8,10, och det räckte till en fjärdeplats.

– Jag tycker att systemet som de har för att mäta inte är tillförlitligt. Det är inte rättssäkert eller vad man ska säga. Jag hade fått huvudvärk av de bilderna om jag var domare, sa Nilsson Montlers tränare Yannick Tregaro till Expressen.

LÄS MER
Efter dopningsmisstankarna – Bahta bryter tystnaden

Khaddi Sagnia följde dramat, och inför damernas kval på torsdagen ville hon inte att samma öde skulle drabba henne.

– Jag var tvungen att fokusera på det jag skulle göra, säger hon till Sportbladetoch fortsätter:

– Jag bad min tränare att filma och kolla noga. Man vill inte att det ska bli fel och det är viktigt att ha de bevisen.

Men det behövdes aldrig. Efter ett övertramp i första försöket hoppade svenskan ett nytt säsongsbästa på 6,69 meter och tog sig säkert till lördagens final.

– Det var mitt mål. Nu är det bara att tänka på finalen. Det gäller att bygga upp en bra känsla inför tävlingen och det lyckades jag göra. Det kändes väldigt bra när jag vaknade i morse, säger Sagnia.

24-åriga Sagnia har än så länge ingen medalj på internationella mästerskap. Men i Sverige är hon dominant – vilket tre raka SM-guld utomhus i längdhopp vittnar om.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro