ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter #metoo: Regeringen och V överens om miljonsatsning

Valerie Kaspersen · 5 Apr 2018
Uppdaterad 5 Apr 2018
– Det här är ett steg på vägen, säger Jonas Sjöstedt till SVT.

– Det här är ett steg på vägen, säger Jonas Sjöstedt till SVT. Foto: IBL


Enligt den nya vårbudgeten ska 120 miljoner kronor ska gå till bättre sexualundervisning och kompetensutveckling.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter metoo-uppropen satsar nu regeringen tillsammans med Vänsterpartiet på en bättre sex- och samlevnadsundervisning och socionutbildningen. Allt som allt kommer det kosta 120 miljoner kronor, rapporterar SVT.

– Efter alla vittnesmålen i metoo kunde vi se hur vanligt det är med sexuella trakasserier och hur viktigt det är att vi agerar, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt till SVT.

Den största satsningen görs på sex- och samlevnadsundervisningen i grundskolan där 50 miljoner kronor ska gå till kompetensutveckling för lärarna. – Sex- och samlevnadsundervisningen är otroligt viktig för att diskutera värderingar, rätten att bestämma över sin egen kropp och sin sexualitet. Och vi vet att många lärare tycker att det här är jättesvårt. Man har inte den utbildning som krävs och därför vill vi satsa på att utbilda lärarna på det här området, säger Jonas Sjöstedt till SVT.

LÄS MER
Ungdomar vill ha bredare sexualupplysning i skolan

LÄS MER: Regeringen tog emot kravlista från metoo-rörelsenJonas Sjöstedt påpekar när SVT frågar att satsningen bara är en början. – Det här är ett steg på vägen. Samtidigt gör vi satsningar på polisens arbete och på kvinnojourerna. Men det viktigaste som har skett är att kvinnor nu har börjat säga i från att de inte accepterar det här, säger Jonas Sjöstedt till SVT. 

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro