ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Metros artikel – nu betalar Lundby innan jul

Moa Kärnstrand · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

Lundby ändrar sig och betalar ut försörjningsstöd innan jul. Det känns jättebra”, säger småbarnsamman Lisa, som Metro berättade om i torsdags.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Pontus Lundahl/TT

Metro berättade i förra veckan om mamman Lisa i Lundby, som inte skulle få sitt och treåringens försörjningsstöd förrän efter jul. Efter artikeln var Lisa också med i tv och nu har Lundby stadsdelsförvaltning ändrat sig.

– Vi vann. Alla kommer att få sina pengar den 23:e. Alla är jätteglada, säger Lisa.

Hon är lättad. Nu får hon sina pengar samma dag som alla kommunens övriga invånare som har försörjningsstöd.

– De sa inte varför de ändrat sig. Men tydligen måste tidningen komma för att de ska ändra sig.

Lena Malm (S), ordförande i Lundby stadsdelsförvaltning, gick i torsdags kväll till stadsdirektören och påtalade att alla i kommunen ska behandlas lika.

– Vi ska naturligtvis göra som alla andra stadsdelar. Det är tråkigt att man inte stämt av detta sinsemellan tidigare, säger Lena Malm.

– Även Lundby ska naturligtvis betala ut den 23:e precis som man gör i de övriga nio stadsdelarna.

Malm menar också att det redan tidigare fanns ett beslut i stadsdelen att göra undantag för barnfamiljer och låta dem få sina pengar innan julafton.

– Det kan jag tyvärr inte kommentera, säger Christina Alvelin, chef för Myndighetsutövning/bistånd/service i Lundby, som i förra veckan försvarade utbetalningen den 27:e.

Hon är chef över socialsekreterarna, men menar att hon inte känner till en sådan regel.

– Jag vet inte vad hon syftar på. Det görs ju alltid individuella bedömningar, säger Alvelin. Det formella beslutet om förändringen kommer att tas på stadsdelsnämndens möte på tisdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro