ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Metros artikel – nu får Olivia, 22, VIP-kort i hela Göteborg

Joel Linde · 23 Jun 2015
Uppdaterad 23 Jun 2015
Stefan Andreasson är DJ och festarrangör i Göteborg.

Stefan Andreasson är DJ och festarrangör i Göteborg. Foto: Privat


När festarrangören Stefan Andreasson läste Metros artikel om Olivia som blivit mobbad hela livet blev han så illa berörd att han ordnade VIP-kort till alla Göteborgs klubbar för att Olivia lättare skulle kunna ignorera "idioterna som mobbar henne."

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att Metro i förra veckan skrev om Olivia, 22, som hade fått utstå mobbning sedan hon var fyra år, har reaktionerna mot mobbarna varit många. En av dem som reagerade var Stefan Andreasson som bland annat jobbar som klubbarrangör och DJ i Göteborg.

– Jag blev väldigt illa berörd, så jag tänkte efter hur jag skulle kunna göra hennes liv bättre och trevligare på något sätt, säger Stefan.

Stefan, ”il Stefano”, Andreasson har jobbat i krogvärlden i trettio år, och med hand kontaktnät tog det inte lång tid att samla ihop en hel drös med VIP-kort åt Olivia till stadens alla krogar.

– Alla ställens idé är att hon ska få komma ut i en trevlig miljö och träffa trevligt folk. Så att hon kan få lite positiv feedback och ignorera de här idioterna som hetsar henne på nätet. Ingen tyckte att det spelar någon roll vem hon är eller ens vad hon gör, hon kan ju inte har gjort någonting som motiverar att hon ska utsättas för den här jävla terrorn.

Ny studie: mobbning värre än hemska föräldrar

En av de personerna som Stefan kontaktade var krögaren Johan Däldehög, som driver Peacock dinner club och Port du Soleil. När han fick samtalet från Stefan hade han själv precis läst artikeln om Olivia och tvekade inte en sekund över att hjälpa till.

– Det kändes som en sån enkel grej att göra för att hjälpa någon på vägen att komma utanför sina dåliga cirklar och träffa nya människor. Det verkar vara ganska många som är med på detta redan, så det är ju klockrent. Men det är Stefan som lägger ner all energi på det, säger Johan Däldehög.

När Olivia själv blev kontaktad av Stefan visste hon inte vad hon skulle säga. Först blev hon mest chockad, och sedan jätteglad.

– Han sa att jag förtjänade det efter allt jag blivit utsatt för, och att klubbarna var med mig i kampen mot mobbning.

Efter att Metro skrev om Olivia har hon märkt av både mycket stöd, men också många fler hatiska meddelanden och kommentarer. Men Olivia tar med sig det positiva och tänker fortsätta kämpa för sin egen, och andras hälsa och rätt till att inte bli mobbad.

– Man måste kämpa emot det här, det är så många som lider av det här och ingen förtjänar att bli behandlad så. Jag tror inte att folk egentligen vill att någon annan ska dö, de bara mobbar men tänker inte efter. Men det finns faktiskt de som mår så dåligt att de tar livet av sig.

Olivia, 22, har mobbats sedan hon var 4 – "Vet inte om det kommer att ta slut"

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro