ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Metros undersökning: Hon vinner "Idol" 

Emma Björkman · 5 Dec 2014
Uppdaterad 5 Dec 2014

Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

I kväll får Sverige en ny idol. ”Idol”-deltagarna Mollie Lindén, 18 och Lisa Ajax, 16, ställs för sista gången mot varandra i finalen i Globen i Stockholm. Wkd har pratat med årets fredagsfinalister, kollat oddsen och jämfört antal följare i sociala medier för att se om vi kan förutspå vem som kommer stå som kvällens vinnare.

: Vem vann i längden?LÄS MER

Rond 1: Hon vinner enligt årets fredagsfinalister:

Niklas  Musco , 25, Halmstad

– Vad svårt. Hade jag inte varit med själv i år hade det varit lättare. Jag tror att Lisa Ajax tar hem det. Båda två har levererat varje vecka men jag tror att många haft Lisa som favorit tidigt och står kvar vid hennes sida. Båda två är värdiga vinnare men jag tror Lisa drar det längsta strået

Twyla Lidén, 17, Stockholm

– Jag har ingen aning, jag trodde inte att Ludvig skulle komma fyra. Båda två är mina kompisar och båda två kan få ett pris de båda förtjänar. De passar bra för ”Idol”-konceptet, de når ut till tittarna och ingen av dem har hängt löst så det är skitsvårt att säga. Jag låter det bli som det blir.

Charlie  Diar , 16, Borås

– Det är så jämt mellan dem men jag tror att Lisa Ajax vinner. Det är ingen speciell anledning till att jag tror det utan jag går på magkänsla. Jag tycker bra om båd

Ludvig Turner, 21, Stockholm

– Det hade varit lättare om jag vetat vilka låtar de skulle sjunga. De är båda starka och jag skulle inte våga sätta pengar på någon av dem. Jag tror rent karriärmässigt att Mollie skulle ha det lättare om hon vann eftersom hon är äldre, Lisa är ju bara 16 bas

Josefine Myrberg, 17, Göteborg

– Det är jättesvårt att svara på, båda två är hur duktiga som helst och båda är värdiga vinnare. Men min känsla är att Lisa tar hem det, jag vet inte varför, jag går på min magkänsla bara.

Petter  Hedström , 23,  Gävle

– Det har jag funderat mycket på. Det är jättesvårt att säga eftersom båda två har gjort så stort intryck på svenska folket och båda två förtjänar att stå som vinnare. L isa har fler  följare  än  Mollie  i sociala medier så om man ska gå på sådant tror jag att Lisa vinner.

Rolf  Öhlén , 27, Sundsvall

– Jag vet inte, det är jättesvårt att svara på. Jag säger att Mollie vinner. Ajax kommer klara sig bra ändå så det blir jättebra.

Fanny De Aguiar, 19, Göteborg

– Oj, vad svårt. Jag tror att de har lika många fans och därmed lika stor chans att vinna. Men om jag ska gå på magkänsla så tror jag att Lisa vinner.

Philip Spångberg, 22, Kvicksund

– Jag tror att Lisa vinner för att jag tycker att hon är bäst av dem. Jag har stått där flera gånger och hört dem sjunga och jag har fått gåshud vid fler tillfällen när Lisa har sjungit jämfört med när Mollie har sjungit.

FOTNOT: Wkd har sökt Matilda Gratte utan resultat.

Ställning efter första ronden: Lisa- Mollie 1-0. 

​​

Foto: Gustav Gräll

Rond 2: Hon vinner enligt oddsen

Bet365

Mollie Lindén: 1,61

Lisa Ajax: 2,20

Betsson :

Mollie Lindén: 1,50

Lisa Ajax: 2,40

Betway :

Mollie Lindén: 1,45

Lisa Ajax: 2,55

Ställning efter andra ronden: Lisa -  Mollie   1-1

Foto: Gustav Gräll

Rond 3: Hon vinner enligt sociala medier

Flest följare på Twitter, Facebook och Instagram: 

Lisa 

FB: 5642 likes

Insta: 88 K

Twitter: 1049

Mollie

FB: 6795 likes

Insta: 61 K

Twitter: 1701

Ronden till Lisa, slutställning 2-1.

Vinnare av "Idol" 2015 är därför Lisa Ajax. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro