ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter mordet – Trafikverket dna-märker koppar

Johan Nylander · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Efter mordet på en lastbilsförare börjat nu Trafikverket dna-spraya stöldbegärliga kopparkablar, rapporterar Göteborgs-Posten.

För två veckor sedan hittades en död polsk förare i ett utbränt lastbilsvrak strax norr om Göteborg. Mordet var kopplat till en kopparstöld. Ännu har polisen inga spår efter den misstänka gärningsmannen, rapporterar GP.

Men en sak står klar. Stöld av kopparkablar är åter i ropet. Det är bland annat stigande råvarupriser som åter gett fart åt stölderna. I söndags stals 65 kilo kopparkabel på västa stambanan.

– Det här är ett jätteproblem för oss, för våra kunder och alla resenärer. Vi är arga och bedrövade över att det här drabbar verksamheten, säger Christer Ahlin, sektionschef vid Trafikverket, till GP.

Det här var första gången som någon misstänks för mord kopplat till en kopparstöld, enligt länskriminalpolisen.

För att komma till rätta med den ökade stölden av koppar kommer nu Trafikverket börja dna-märka sina stöldbegärliga kablar. Kablarna märks med en speciell spray, kallas smartwater, som bara syna i ultraviolett ljus.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro