ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter nutellapizzan – nu är fruktcocktailpizzan här

Hugo Ewald · 5 Okt 2015
Uppdaterad 5 Okt 2015
Metin Kizil och fruktcocktailpizzan.

Metin Kizil och fruktcocktailpizzan. Foto: Privat


Kroppskärrs pizzeria i Karlstad har gjort sig kända för sina minst sagt annorlunda pizzor, som den omskrivna nutellapizzan. Nu lanserar pizzerian och ägaren Metin Kizil sin senaste skapelse – fruktcocktailpizzan.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

Den så kallade Vulkanpizzan väckte stor uppmärksamhet när den lanserades av pizzerian Nya gul & blå i Piteå i juli. Men Kroppskärrs pizzeria i Karlstad tog konceptet ett steg längre när de i augusti lanserade sin så kallade Nutellapizza med hallon, jordgubbar och godis.

Kroppskärrs pizzeria och ägaren Metin Kizil har nu släppt ännu en minst sagt ovanlig pizza som går under namnet fruktcocktailpizza.

– Vi har många kunder som rekommenderar olika koncept för oss och en kund frågade om vi kunde göra en nutellapizza med frukt. Så då gjorde vi det, säger Metin Kizil.► LÄS MER: Sveriges bästa pizzeria finns i Falköping

Pizzan innehåller förutom ost, deg och tomatsås päron, ananas vindruvor, körsbär, banan, jordgubbar och kiwi. Det låter kanske vid första anblick inte särskilt aptitligt, men Metin Kizil menar att pizzan trots allt är ganska god.

– Hela personalen och jag testar alla nya pizzor. Och smakar den illa så gör vi den inte. Men det är ganska gott med blandningen av ost, tomatsås och frukt som gör att det smakar både sött och salt. Och kunderna kommer in, käkar och är nöjda, säger han.► LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro