ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter olyckan – så länge kan rulltrapporna i city stå stilla

Karolina Skoglund · 17 Feb 2015
Uppdaterad 18 Feb 2015

39 rulltrappor har stått stilla i centrala Stockholm under tre dagar, som följd av en olycka. Enligt SL befaras rulltrapporna kunna stå still i flera dagar till.

klar

Artikellänk är kopierad

Rulltrapporna står still i centrala Stockholm.
Rulltrapporna står still i centrala Stockholm.Foto: TT.

Sedan den fruktansvärda händelsen i lördags, då en äldre kvinna fastnade i rullstrappan vid Östermalmstorg i Stockholm och nu riskerar att förlora sitt ben, har totalt 39 rulltrappor i centrala Stockholm stängts av. Det har nu snart gått tre dagar och rulltrapporna står fortfarande stilla. 

– Vi inväntar en slutrapport och hoppas att kunna få in den snart. Först när vi fått in den vet vi vilka åtgärder det kan innebära att vi gör, så innan vi har den kan vi inte göra något, säger Bengt Stenberg på SL:s presstjänst. 

Hur lång tid kan det ta på ett ungefär då? 

– Jag vågar inte svara på det. Man snarare dagar än veckor. Samtidigt ska det finnas kvalité i utvecklingen. Det är så pass allvarligt det som hänt.

Hur har resenärerna reagerat på detta?  

– Generellt har resenärerna varit lugna, faktiskt. Det är mer köer till hissarna  Mer köer till våra hissar och så, men i övrigt helt okej. Vi har märkt att färre resenärer passerar Östermalmstorg, som är en av de mest utsatta stationerna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro