ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter piratdomen – Sverige hånas

Kristoffer Rengfors · 24 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Domaren Tomas Norström anklagas för jäv i samband med domen mot The Pirate Bay.

Domaren Tomas Norström anklagas för jäv i samband med domen mot The Pirate Bay. Foto: Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Domen mot The Pirate Bay är stötande. Det skriver amerikanska teknikjätten Cnets krönikör Chris Matyszczyk. Nyheten om att domaren Tomas Norström är medlem i flera upphovsrättsorganisationer får nu stort utrymme i utländsk media.Cnet är ett av världens största media för tekniknyheter. Nu går krönikören och bloggaren Chris Matyszczyk ut och ifrågasätter Tomas Norström, domaren i The Pirate Bay-rättegången. I ett inlägg på bloggen Technically Incorrect skriver han att målet är en aning stötande."Om nu domaren Norström verkligen var en opartisk, briljant expertdomare borde han inte ha sagt till sig själv att det här är ett känsligt fall", skriver Matyszczyk.Chris Matyszczyk målar upp ett exempel där han tänker sig att Norström tänkt länge och nog över om hans medlemskap i Svenska Föreningen för Upphovsrätt inte kunde göra honom jävig, men sedan efter ett glas Whiskey bestämt sig för att det här är ett smaskigt mål han gärna vill vara med om.

Bloggare Richard Koman från tekniksajten ZDnet skriver att det svenska rättsystemet har fått sig en rejäl törn efter avslöjandet. Koman kallar avslöjandet ett hån mot den svenska rättvisanoch Sveriges rättssystem.Brittiska BBC, The Guardian, The independent och franska Le Monde har alla skrivit om att advokater för de dömda kommer att kräva att rättegången görs om. I Kina har tidningen Att utländska tidningar följer Peter Sunde på Twitter är det ingen tvekan om. Flera tidningar hänvisar till att Sunde twittrat från rättegången, och sedan senare när uppgifterna om domarens påstådda jävighet dök upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro