ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter prat om "Tjusiga tiggarflickor" – nu utesluts Rickard Wall ur SD

Joel Linde · 10 Nov 2015
Uppdaterad 10 Nov 2015
Dan Kareliusson (vänster) och Rickard Wall.

Dan Kareliusson (vänster) och Rickard Wall. Foto: SD, Youtube


SD-politikern i Stockholms län, Rickard Wall, meddelade på måndagskvällen att han har uteslutits ur Sverigedemokraterna. – Jag är nog för mjuk för det här partiet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagen meddelade Rickard Wall, tidigare SD-politiker, i en video att han har uteslutits ur partiet. Beskedet kommer några dagar efter hans kritiserade uttalande om ”tjusiga tiggarflickor” som han tyckte borde hitta en svensk man för att förbättra tillvaron i sina liv.

Dan Kareliusson är gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms läns landsting. Han bekräftar att Rickard Wall har uteslutits, men menar att beskedet är baserat på många incidenter.

– Det är inte bara det här sista framträdandet utan det är en del händelser under en längre tid där vi ser att han inte har representerat partiet på ett lämpligt sätt, säger Dan Kareliusson.

►LÄS MER: SD-politiker: Tjusiga tiggarflickor kan träffa svenska killar

– Ofta sitter folkvalda väldigt starkt i partiet, men det är flera uppträdanden under den här mandattiden som inte varit särskilt lyckade – de har ju inte mött något jubel – och det har ju varit negativt för partiet många gånger.

Rickard Wall menar att det framför allt är tre punkter som partistyrelsen har valt att motivera hans uteslutande med. Det ena ska vara att han är för ”spektakulär” i talarstolen. Det andra att han har hamnat på politisk kollisionskurs med gruppledaren Dan Kareliusson, och det tredje, säger han själv, är för att han är en ”mjukis”.

– Jag är nog för mjuk för det här partiet, det är den gamla hårdföra kärnan som leder partiet, så det kanske är rätt trots allt, det här beslutet, säger han till Metro.

►LÄS MER: Sex utesluts ur Sverigedemokraterna

– Men det är klart att det känns svårt, jag har varit medlem i partiet och lagt hela min själ i det, jag har blivit sparkad som universitetslärare för mitt partiämbetes skull, så det är klart att det surt. Men jag var naturligtvis ganska beredd på att det skulle bli så.

Rickard Wall sitter dock kvar som folkvald politiker och kommer att agera som så kallad politisk vilde framöver. Eventuellt kan han komma att starta ett eget socialkonservativt parti, ett SD med ”ett mänskligt ansikte”, som han uttrycker det.

– Jag menar att den där höger-vänsterskalan inte stämmer, men andra skulle nog placera ett sådant parti mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna.

►LÄS MER: SD-politiker vill stoppa flyktingar med kulspruta på Öresundsbron

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro