ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Psy – här är nästa Koreanska pop-plåga

Emma Björkman · 8 Apr 2013
Uppdaterad 8 Apr 2013
Efter Psy – här är nästa Koreanska pop-plåga Musikvideon till låten ”Electric shock” har 41 miljoner visningar.

Efter Psy – här är nästa Koreanska pop-plåga Musikvideon till låten ”Electric shock” har 41 miljoner visningar.


klar

Artikellänk är kopierad

Här är nästa stora koreanska popfenomen efter Psy. Gruppen F(x) musikvideor har visats över 90 miljoner gånger på Youtube. Nu satsar de på global succé. 

Filmstjärnan Anna Kendrick har gett den koreanska popgruppen F(x) draghjälp i västvärlden. 

I förra veckan blev de den första koreanska popgruppen, eller k-popgruppen, att figurera på komikern Will Ferrells humorsajt ”Funny or die”. Videon visar hur Anna Kendrick försöker bli den sjätte medlemmen i gruppen men råkar sjunga ”din kärlek är diarré” i stället för ”din kärlek är för stor” på koreanska. 

I mars i år passerade de fem tjejerna i F(x) en annan internationell mil­stolpe när de som första    k-popgrupp någonsin uppträdde på musikfestivalen South by Southwest i Austin, Texas.  

– Vi tror att vi blev ­inbjudna för att vår musik är så ovanlig, inte bara i Korea utan i världen. Det bästa med vår grupp är att vi är multinationella och att vi kan prata flera språk, sa gruppen då till Billboard.

Kvintetten består av koreanerna Sulli, Luna och Krystal, kinesiska Victoria och taiwanesisk-amerikanska Amber. 

Efter att ha rönt stora framgångar hemma i Sydkorea fortsätter F(x) att satsa på en internationell framgång. Till exempel nådde deras singel ”Electric shock” – där de sjunger refrängen på engelska – första plats på både USA:s och Kanadas Itunestopplistor för elektroniska album förra året.

– Nu arbetar vi på vårt nya album som vi planerar att släppa någon gång i år, säger F(x) till Billboard.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro