ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skadehelvetet – nu siktar Bengtsson högt igen

Malin Hansson · 1 Aug 2016
Uppdaterad 16 Aug 2016
I juli tog Angelica Bengtsson EM-brons i stavhoppsfinalen. På 4,65 meter tog hon hem sin första mästerskapsmedalj utomhus i karriären.

I juli tog Angelica Bengtsson EM-brons i stavhoppsfinalen. På 4,65 meter tog hon hem sin första mästerskapsmedalj utomhus i karriären. Foto: Henry Lundholm


Efter ett händelserikt år med skador, uppbrott, flytt från Frankrike och återförening med tränaren, och pappan, Glenn är det dags för stavhopparstjärnan Angelica Bengtsson att visa vad hon går för i OS i Rio. Men hon är nervös. – Jag har så länge velat hoppa högt i Rio, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att ha lämnat småländska Väckelsång för Frankrike för tre år sedan är stavhoppare Angelica Bengtsson, 23, sedan i våras tillbaka på svensk mark och tränaren tillika pappa Glenn. I Frankrike gick det visserligen bra på flera tävlingar, men hon fick skador i en hand och ett ben kom inte överens med tränaren.

Var det ett lätt beslut att ta?

– En gång i månaden har jag lätt att ta stora beslut. Det är väl att man är kvinna, då är jag mer handlingskraftig, säger Angelica Bengtsson när vi ses några veckor innan OS i Rio och skrattar till.

– Men det var samtidigt känslor som jag haft i en längre period. När man satte saker på hög var det för mycket. Jag hade aldrig haft problem med baksidorna förut men nu fick jag det. Sen när alla andra i gruppen också hade det och man går till tränaren och säger att kanske det är så att träningen är fel och de säger bara “nej!” och tycker man ska fortsätta tävla, då kändes det bara konstigt.

Det hjälpte knappast att Angelica Bengtsson var tillsammans med tränarens son, som också tränade i samma grupp som hon. Relationen blev spänd och de är inte längre tillsammans.

– Man kunde inte riktigt komma hem och klaga, det var ingen support där och han tog sin pappas parti.

I juni blev hennes hand friskförklarad. Med kort tid kvar till OS är det hårdträning som gäller, och nerverna gör sig tillkänna, samtidigt som hon utrstrålar ett lugn.

– Förväntningarna sänktes en hel del i och med att det tog ett bra tag innan jag blev frisk. Men jag är ju bara 23 år, så även om det går dåligt nu så är det inte slutet på livet.

– Men jag har ju så fruktansvärt länge velat hoppa högt i Rio. Jag har jättemycket släkt i Brasilien, mamma har sju syskon där, säger hon.

Skulle det inte gå hela vägen är hon säker på vem hon skulle vilja slog henne.

–  Michaela Meijer och jag har varit på samma mästerskap sen vi var 16. Det var jätteroligt när hon började prestera förra året efter att ha varit skadad. Nu hoppar hon jättebra och jag har varit skadad istället, då blir man ju nervös. Men om det skiter sig på OS hoppas jag att det är hon som lyckas, säger Angelica Bengtsson, men lägger också till:

– Men jag kommer ju inte tillåta henne att hoppa högre än mig, och hon vet det.

Angelica Bengtsson tävlar i final i i stavhopp lördagen 20 augusti klockan 01.30, svensk tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro