ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skadeoron: Nordfeldt kan spela Nations League

Filip Häggberg · 23 Aug 2018
Uppdaterad 23 Aug 2018
Nordfeldt är numera nummer ett i Swansea.

Nordfeldt är numera nummer ett i Swansea. Foto: Getty Images


Målvakten Kristoffer Nordfeldt är äntligen förstavalet i Swansea. Men en skada tidigt på säsongen såg ut att stoppa honom från landslagsspel i höst. Nej, absolut inte”, säger 29-åringen till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Robin Olsen är Janne Anderssons självklara etta i målet efter ett fantastiskt VM och en bra start på säsongen i storklubben Roma.

Men där bakom finns Kristoffer Nordfeldt. Tillsammans med Karl-Johan Johnssons var han reservmålvakt till Olsen under VM-slutspelet i Ryssland.

Startman efter tre år

Nordfeldt har sedan ankomsten till brittiska Swansea 2015 aldrig fått full förtroende – förrän nu. Tidigare Östersund-tränaren Graham Potter, nu i Swansea, har gjort den tidigare Brommapojkarna-talangen till förstavalet att vakta lagets målbur. Något som naturligtvis innebär bättre möjligheter till spel med landslaget.

Men en ljumskskada, som Nordfeldt ådrog sig i Championship-mötet med Preston för ett par veckor sedan, såg dock ut att stoppa hans framfart i klubblaget – och deltagande i nästa landslagssamling.

Men målvakten ger lugnande besked.

– Nej, absolut inte. Jag kan spela redan den här helgen om läkaren lämnar klartecken, säger Nordfeldt till Dagens nyheter.

Österrike första testet

Om läkaren tillåter spel redan på lördag är han dock inte helt säker på.

– Men själv känner jag att jag är redo för spel igen.

Herrlandslaget i fotboll, som inte samlats sedan VM-succén i Ryssland, möter Österrike i en vänskapslandskamp den sjätte september innan Nations League drar i gång med match mot Turkiet fyra dagar senare på Friends Arena.

pil
Fakta: Herrarnas landskamper i höst

Österrike-Sverige, 6 september, träningsmatch

Sverige-Turkiet, 10 september, Nations League

Ryssland-Sverige, 11 oktober, Nations League

Sverige-Slovakien, 16 oktober, träningsmatch

Turkiet-Sverige, 17 november, Nations League

Sverige-Ryssland, 20 november, Nations League

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro