ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skandalerna: 500 jobb försvinner på Arla

Hugo Ewald · 5 Feb 2016
Uppdaterad 5 Feb 2016
Peder Tuborgh, Arlas koncernchef.

Peder Tuborgh, Arlas koncernchef. Foto: Arla/Montage


Mejerijätten Arla kommer nu att genomföra en stor omorganisation. Koncernledningen byts ut helt och 500 personer får lämna. Den nya organisation är enligt Arla anpassa för att "möta en dramatiskt förändrad global mejerimarknad".

klar

Artikellänk är kopierad

Under veckan har mejerijätten Arla väckt stor uppmärksamhet för de som skandaler som uppdagats av Svt:s Uppdrag granskning, där koncernen lagt pengar på dyra fester, sprit och resor. ► LÄS MER: Arlas chefer spenderar böndernas pengar på sprit och cigg ​

Nu meddelar Arla i ett pressmeddelande att företaget kommer att genomgå en stor omorganisation som enligt företaget gör att Arla bättre kommer att anpassas till den "dramatiskt förändrad global mejerimarknad". Förhoppningen är att det ska innebära att företagets tillväxt går från 2 till 4 procent fram till 2020. 

Enligt Arla ska företaget bli mer snabbrörligt och cirka 500 av företagets 7 000 tjänstemän kommer att få gå. Koncernledningen kommer också att bytas ut helt.

– För att säkerställa att vi är på tå och redo att ta del av möjligheterna på den föränderliga globala mejerimarknaden behöver vi göra dessa förändringar. Det är av yttersta vikt att vi skapar högsta möjliga värde för våra ägare under de externt tuffa förhållanden som råder nu. Att vi omorganiserar verksamheten och blir mer effektiva medför tyvärr att ett betydande antal jobb kommer att försvinna, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh i pressmeddelandet.

Arla är arrangerat som ett kooperativ och ägs av 12 629 mjölkbönder i sex europeiska länder. ► LÄS MER: Mjölkbönderna åker inte räkmacka – de går på knäna

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro