ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skandalerna – nu stänger Cambridge analytica

Filip Joelsson · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
Cambridge Analytica stänger ned verksamheten efter Facebook-skandalen.

Cambridge Analytica stänger ned verksamheten efter Facebook-skandalen. Foto: Pixabay/Getty Images


Det skandalomsusade analysföretaget Cambridge Analytica lägger ned. Enligt företagets vd avslutar man verksamheten då företaget tagit för mycket skada efter Facebook-skandalen, uppger Wall Street Journal.

klar

Artikellänk är kopierad

Analysföretaget Cambridge Analytica kom över information om 87 miljoner Facebookanvändare via appen ”This is your digital life”. Informationen användes sedan bland annat till att försöka värva väljare till Trumpkampanjen inför det amerikanska valet 2016.

Under onsdagen meddelade företagets vd Julian Wheatland att Cambridge Analytica lägger ned verksamheten i sviterna av skandalen, rapporterar Wall Street Journal.

Orsaken till nedläggningen ska vara att skandalen påverkat företaget så pass negativt att kundunderlaget inte längre är tillräckligt, och att företaget kan dras med stora rättskostnader i samband med den pågående Facebookutredningen.

Facebook har sedan skandalen vidtagit en rad åtgärder i kölvattnet av skandalen, och grundaren Mark Zuckerberg har bland annat ställts mot väggen i den amerikanska kongressen, där han tog på sig ansvaret för det inträffade, och lovade en rad ändringar vad gäller användarsäkerheten i framtiden.

– Jag tror inte det går att gå från ett studentrum till vad vi är i dag utan att göra misstag på vägen, sade Zuckerberg under förhöret, och tillade att Facebook kommer göra allt för att se till att inga appar missbrukar information om användarna framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro