ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skjutningen – polis misstänks för vållande till annans död

David Peterson · 19 Feb 2019
Uppdaterad 19 Feb 2019

En polis är misstänkt för vållande till annans död och två poliser är misstänka för tjänstefel i samband med dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell. Det rapporterar Ekot och hänvisar till domstolshandlingar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den andre augusti förra året som 20-årige Eric Torell blev ihjälskjuten i Vasastan i centrala Stockholm av ett antal poliser.

Polisen hade fått larm om en man som bar på ett vapenliknande föremål, något som senare visade sig vara ett leksaksvapen. Polisen har hävdat att de agerade i nödvärn när de skött flera skott mot Eric Torell. Även ett fönster, träd, cyklar och husfasaden träffades av kulor när polisen avlossade sina vapen.

Tre poliser brottsmisstänkta

Nu visar nya handlingar från domstolen att en av poliserna misstänks för vållande till annans död, rapporterar SR Ekot. Ytterligare två poliser misstänks för tjänstefel i samband med skjutningen.

– Det är korrekta uppgifter och det framgår ju av den offentliga handling som ni har fått ut från tingsrätten, säger advokaten Anton Strand, som företräder den polis som misstänks för vållande till annans död alternativt tjänstefel, till radion.

Oklart med åtal

Varför rubriceringen skiljer sig vill Anton Strand inte svara på.

– Jag vill inte gå in närmare på det. Man kan konstatera att det är tre polismän som har varit på plats, alla tre har uppmärksammat en fara på samma sätt och agerat på ett likartat vis. Sedan är det riktigt att de är delgivna på lite olika sätt i det här skedet. Det har sett lite olika ut under utredningens gång, säger han.

Förra veckan rapporterade SVT att fyra poliser delgivits misstanke om brott men en av dem har nu avfärdats från utredningen.

Åklagaren har ännu inte bestämt sig för om åtal ska väckas.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro