ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter skrällarna i Krakow – storlagen får chans till revansch på Masters i Malmö

Martin Nygren · 27 Jul 2017
Uppdaterad 28 Jul 2017
Vid förra årets Dreamhack masters stod svenska Ninjas in Pyjamas till slut som vinnare.

Vid förra årets Dreamhack masters stod svenska Ninjas in Pyjamas till slut som vinnare. Foto: Björn Lindgren/TT


Världens bästa Counter strike-lag kommer till Malmö i slutet på augusti. Med en uppställning som är närmast identisk med den nyss avslutade majorn är det som upplagt för revansch.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan söndagens otippade final i majorn i Krakow, Polen, har CS:GO-scenen gått in i sommardvala utan stora tävlingar.

Det bäddar för välförberedda lag när allvaret drar igång igen – med buller och bång då Dreamhack Master äger rum för andra gången.

– Det kan göra att det finns ett stort sug, säger Dreamhacks affärsutvecklingschef Tomas Lyckedal som har fjol- tillika premiärårets utgång i gott minne.

Spelarna fick lämna Sverige slagna av Ninjas in Pyjamas som tog hem turneringen inför en fullsatt Malmö Arena – och efter turneringen som lockade uppemot sju miljoner unika tittare haglade det lovord om arrangemanget från toppspelare i alla läger.

Förra veckan släpptes laglistan för årets upplaga där inte mindre än elva av lagen som spelade i majorn finns med.

– Det är de allra bästa kommer, säger Tomas Lyckedal.

Bland andra finalisterna från Krakow; segraren Gambit och megaskrällen Immortals.

– Därför blir det extra speciellt. De två lagen kommer alla att vilja slå samtidigt som topplagen som ligger högre i världsrankningen kommer att vilja ta revansch för att de inte presterade på topp.

Lägg därtill ett Ninjas in Pyjamas som har gått bra sedan värvningen av megatalangen Fredrik ”REZ” Sterner och som förra helgen vann Dreamhack Valencia. Och ett Fnatic som överträffade mångas förväntningar i Krakow där de blev utslagna i kvartsfinalen av Gambit som sedermera tog hem guldpokalen och 500 000 dollar.

Dessutom kommer publiken att få se ett förmodat revanschsuget Astralis som garanterat ville gå längre än bara semifinal i Krakow – och som om dryga månaden bara behöver korsa Öresundsbron för att visa vad de går för.

– Rivaliteten mellan Sverige och Danmark kommer förnyas nu. Astralis är sugna på att vinna och Fnatic är på hemmaplan igen, spår Tomas Lyckedal.

Hur går biljettförsäljningen?– Vi ligger bra till, i linje med förra året än så länge. Det handlar mycket om försäljning sista veckorna när det gäller sådana här arenaupplevelser.

Dreamhack Masters Malmö äger rum i Malmö Arena mellan 30 augusti och 3 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Nygren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro