ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Slussendomen: S gräver ner stridsyxan

Anders Göransson · 28 Sep 2013
Uppdaterad 28 Sep 2013
Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S).

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S). Foto: Scanpix


Efter fredagens dom om Nya Slussen ger Socialdemokraterna upp sitt motstånd. Nu är det samarbete som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det här var inte det mest önskvärda, med det är det läge vi hamnat i. Nu är det läge att börja samarbeta för att göra det här genomförandet som bra som möjligt, säger oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S).

Enligt honom innebär domen i Mark- och miljööverdomstolen att stadens förslag till detaljplan med stor sannolikhet kommer att kunna genomföras. Därmed anser han att fortsatt motstånd är meningslöst.

Betyder det att ni gräver ner stridsyxan och ger er i den här frågan?

– Ja, vi har sagt hela tiden att den dag planen har passerat de instanser som behövs och vunnit laga kraft, då är det den som ska genomföras. Samtidigt går det att göra en hel del förändringar inom detaljplanen, och vi vill ha en dialog med alliansen om hur det här projektet ska genomföras.

Ett stort frågetecken är projektets ekonomi. Kalkylen på 8 miljarder kronor innefattar till exempel inte det planerade bussgaraget i Katarinaberget.

– Vi siktar på att vinna nästa val, och ska vi ta ansvar för att genomföra en sådan här sak så kommer vi garanterat att kräva att det är hängslen och livrem på projektet, säger Tomas Rudin.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro