ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter snö och kyla – då kommer värmen tillbaka

Filip Häggberg · 18 Apr 2017
Uppdaterad 18 Apr 2017
Värmen kommer tillbaka på fredag – sen blir det kyligare igen.

Värmen kommer tillbaka på fredag – sen blir det kyligare igen. Foto: Michaela Rehle/TT/Scanpix


Sol och 15 grader har bytts ut mot snöbyar och minusgrader. Typiskt aprilväder, enligt meteorologen Martin Hedberg. Men när kommer värmen tillbaka?

klar

Artikellänk är kopierad

För ett par veckor sedan kunde vi njuta av försommarvärme och strålande sol. Det är nu som bortblåst och de senaste dygnen har i princip hela Sverige haft låga temperaturer på dagarna och minusgrader under natt och morgon.

– Det är ganska normalt, det är ett typiskt aprilväder som kommer mellan vintern och våren. Anledningen är att det kommer nordliga, kalla vindar och att det är högtryck. På sommaren gör ett högtryck så att det blir varmt, men på vintern och tidig vår blir det kallt, säger Martin Hedberg.

Vädret kommer att vara fortsatt ostadigt och omväxlande i hela landet resten av veckan, men i Stockholm, Göteborg, Malmö och resten av södra Sverige kommer värmen tillbaka på fredag. Om än tillfälligt.

– På fredag blir det upp mot 10-12 plusgrader i södra Sverige och upp mot åtta grader i Norrland. Sen blir det lite kallare, innan temperaturerna börjar krypa uppåt igen, säger Martin Hedberg.

Snön som de senaste dagarna har fallit i de södra delarna av Sverige kommer inte att komma tillbaka, enligt Martin Hedberg. Nästa nederbörd väntas till helgen, i form av regn.

I de norra delarna, från Gävleborg och uppåt, drar det förbi ett stort nederbörd redan på torsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro