ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter snöstormen – bara kvinnor dök upp till senaten

· 28 Jan 2016
Uppdaterad 28 Jan 2016
Den republikanska senatorn Lisa Murkowski upptäckte att det bara var kvinnor som samlats när senaten skulle öppnas upp igen efter snöovädret

Den republikanska senatorn Lisa Murkowski upptäckte att det bara var kvinnor som samlats när senaten skulle öppnas upp igen efter snöovädret Foto: Jacquelyn Martin/TT


När senaten i USA skulle mötas igen efter helgens snöoväder på den amerikanska västkusten visade sig något vara lite annorlunda – bara kvinnor hade dykt upp till jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Republikanen Lisa Murkowski upptäckte under tisdagen att hon hade något gemensamt med alla som samlats för att öppna upp den amerikanska senaten efter snöstormen som härjat på landets östkust. Inte var sambandet att alla på plats var republikaner, utan alla som samlats för att återkoppla och starta upp arbetet igen var kvinnor.

►LÄS MER: Tårögd Obama skärper vapenkontroll

När hon insåg det unika med tillfället tog hon tillfället i akt att uppmärksamma det: ”När vi sammankallas denna morgon, tittar du dig omkring i kammaren, och alla tjänstemän här är kvinnliga.”, sa hon och fortsatte ”Någonting är verkligen annorlunda – och någonting är verkligen fantastiskt.”, rapporterar Washington Post.

►LÄS MER: Kvinnor i Iran kämpar mot lagarna – med video där de kör bil utan slöja

Att det bara skulle vara kvinnor på tisdagens möte var ingenting som hade planerats. Om Murkowski själv fick spekulera, vilket hon också gjorde, var anledningen att kvinnor är vana att kämpa. ”Kanske beror det på ihärdigheten av oss kvinnor, som sätter på oss våra stövlar och hatt och fortsätter arbeta hårt igenom den röra som finns där ute”, sa hon under mötet.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro