ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter stjärnans påstådda övergrepp – nu lägger Netflix ned House of cards”

Martin Nygren · 31 Okt 2017
Uppdaterad 31 Okt 2017

Foto: Netflix


Netflix lägger ned succéserien House of cards. Den sjätte säsongen blir den sista, skriver flera medier. Beslutet kommer bara dagen efter Anthony Rapps anklagelser mot seriens huvudrollsinnehavare Kevin Spacey, som påstås ha begått övergrepp mot honom när han var ett barn.

klar

Artikellänk är kopierad

I sviterna av att medskaparen och skådespelaren Kevin Spacey anklagats för övergrepp mot ett barn står det klart att det inte blir några fler avsnitt med den empati- och skoningslösa politikern Francis Underwood i Netflix-rutan.

Både Netflix och Media Rights Capital, som tillsammans producerat megahiten till politikdrama, har i ett gemensamt uttalande slagit fast att de är ”djupt bekymrade” över anklagelserna om att Spacey som 26-åring ska ha begått övergrepp mot en då 14-årig skådespelarkollega.

LÄS MER
Tio likheter mellan House of cards och Trump-administrationen

Anthony Rapp var liksom Kevin Spacey verksam på Broadway 1986 när den då 14-årige Rapp blev inbjuden till en fest hemma hos Spacey. En uttråkad Rapp fann sig så småningom själv framför tv:n i sovrummet när en till synes berusad Spacey ”lyfte upp mig som en brudgum lyfter sin brud över dörrkarmmen”. En först förstelnad och chockad Rapp hamnar sedan under Spacey, och uppger att den äldre skådespelaren höll fast honom när Rapp väl började göra motstånd för att ta sig loss. Detta lyckades Rapp med, men Spacey ska dessförinnan ha ”försökt förföra” honom som han kämpade för att ta sig ur greppet. Detta berättar nu 46-årige Rapp i en intervju med Buzzfeed.

Representanter för företagen har slutit upp med skådespelare och crew i Baltimore för att diskutera kring situationen i ett möte där Spacey inte ska ha deltagit.

I samband med detta kom också nyheterna om att den sjätte säsongen blir den sista.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Nygren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro