ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter stoppen i pendeltrafiken – nu öppnas Odenplan igen

Sofia Clason · 16 Jul 2018
Uppdaterad 16 Jul 2018
Vid 04-tiden kunde stationen på Odenplan öppnas igen.

Vid 04-tiden kunde stationen på Odenplan öppnas igen. Foto: Wikimedia Commons


Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan stängdes under fredagen på grund av trasiga rulltrappor. Men på måndagsmorgonen kunde SL välkomna pendlare till stationen på Odenplan igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Samtliga rulltrappor på pendeltågsstationen Odenplan har demonterats, inspekterats, dokumenterats och är nu återmonterade. Efter en testkörning har 16 av 21 rulltrappor bekräftats vara säkra och stationen kunde öppna vid 04-tiden på måndagsmorgonen, skriver SVT.

Av de rulltrappor som förblir stängda, har tre rostangrepp och de övriga två andra reparationsbehov.

Stationen Stockholm City fortsätter dock vara stängd under måndagen. Där fortsätter inspektionen av de totalt 50 rulltrapporna. Av de 16 som hittills undersökts, ska samtliga vara angripna av rost, trots att de bara är ett år gamla.

– Det här är väldigt olyckligt, men det handlar om resenärernas säkerhet. Därför är det omöjligt att ge någon prognos för när vi kan öppna igen, säger Caroline Ottosson, vd på SL, till SVT.

Caroline Ottosson tillägger att den dåliga starten på arbetet gör det svårt att ge en prognos för när Stockholm City kan öppnas för pendlare igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro