ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter storsegrarna – nu börjar VM på allvar för Sverige

Filip Häggberg · 16 Jan 2019
Uppdaterad 16 Jan 2019
Max Darj, Jim Gottfridsson och Jesper Nielsen måste spänna musklerna rejält mot Qatar och Ungern.

Max Darj, Jim Gottfridsson och Jesper Nielsen måste spänna musklerna rejält mot Qatar och Ungern. Foto: Liselotte Sabroe/AFP/TT


Med tre raka segrar har Sverige redan säkrat avancemang till huvudrundan. Men det är troligen först nu – mot Qatar och Ungern – som tonen sätts på allvar.

klar

Artikellänk är kopierad

27-24 mot Egypten, 31-16 mot Argentina och 37-19 mot Angola. Sverige har fått en kanonstart på handbolls-VM.

Förutom resultaten har förbundskapten Kristján Andrésson kunnat gå runt på samtliga spelare i truppen och sluppit slita ut någon.

Säkrat avancemang förvisso – men faktum är att Sveriges tre inledande segrar i grupp D kan bli betydelselösa i huvudrundan.

Dit tar lagen med sig poängen de tagit mot gruppkonkurrenterna som också tar sig vidare. I Sveriges grupp kan det mycket väl bli Qatar och Ungern som gör Blågult sällskap till huvudrundan.

För att få med sig maximala fyra poäng behöver alltså Sverige sannolikt besegra just Qatar i kväll och Ungern i morgon.

– Vi är fullt medvetna om att ingenting är klart ännu. För att ta oss vidare med så mycket poäng som möjligt måste vi vinna de två matcher som är kvar. Det är vår målsättning, men det kommer bli tuffare motstånd nu, säger Andrésson till TT.

I huvudrundan slås de tre bästa lagen i grupp C och D ihop, där de två bästa går till semifinal. Bland annat väntar Danmark och Norge för svensk del.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro