ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter svenska bortfallet – Nu startar andra OWL-säsongen

Erik Glanell · 14 Feb 2019
Uppdaterad 13 Feb 2019

Foto: Blizzard


Fler lag men färre svenska spelare. Så kan man sammanfatta startfältet i andra säsongen av Overwatch League.

klar

Artikellänk är kopierad

15 februari drar den andra säsongen av Overwatch League i gång. Den här gången med 20 lag i stället för förra säsongens 12. En rejäl expansion för ligan som i och med detta får starkare representation i USA, Kina och Europa.

För Sverige innebär den nya säsongen däremot att bara en tredjedel av förra säsongens blågula spelare finns kvar.

Från att vara det tredje mest representerade landet i ligan med nio spelare har antalet spelare dippat ner till endast tre.

Andreas ”Nevix” Karlsson är kvar i San Francisco Shock och i det tidigare svenskdominerade Florida Mayhem hittar vi fortfarande Kevyn ”TviQ” Lindström. Simon ”Snillo” Ekström har en plats i Philadelphia Fusion men med ett tvåvägskontrakt som gör att han både kan spela för a-laget och akademilaget Fusion University i Contenders.

Kvar som coach i Mayhem finns även Vytis ”Mineral” Lasaitis och ny som coach i Dallas Fuel är den tidigare spelaren Christian ”cocco” Jonsson.

För den professionella scenen har Overwatch League inneburit en tillströmning av spelare. Det har i sin tur inneburit att de svenska spelarna helt enkelt blivit utkonkurrerade. En annan förklaring är att det sker ett generationsbyte i den svenska scenen som slagit väldigt hårt.

Blizzard har sedan ligan startade hoppats på att kunna införa ett hemma- och bortamatch-format där lagen tar emot sina motståndare i egna hemarenor. Under andra säsongen blir det delvis verklighet då Dallas Fuel, Atlanta Reign, och Los Angeles Valiant kommer göra just så.

pil
Overwatch League säsong 2

Startar: 14 februariLag:Boston UprisingNew York ExcelsiorLondon SpitfireParis EternalDallas FuelHouston OutlawsSan Francisco ShockLA ValientLA GladiatorsShanghai DragonsFlorida MayhemPhiladelphia FusionSeoul DynastyAtlanta ReignToronto DefiantWashington JusticeChengdu HuntersHangzhou SparkGuangzhou ChargeVancouver Titans

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro