ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Efter SVT-karriären: Här visar Ulf Wallgren sina 3 bästa yogaövningar

Simon Krona · 19 Jan 2017
Uppdaterad 20 Jan 2017

Nyheten slog ner som en bomb i december. Det folkkära SVT-ankaret skulle sluta i rutan och istället bli yogalärare. Metro har träffat Ulf Wallgren på hans nya jobb – men den här gången handlar det inte om en tv-studio, utan om en yogastudio.

klar

Artikellänk är kopierad

Det tar lite tid att vänja sig vid synen. Ulf Wallgren som annars brukar berätta om allt ifrån krig till valkampanjer och klimatfrågan i SVT sitter nu med benen i kors, armarna i luften och slutna ögon samtidigt som han upprepar mantrat: ”Sat nam”.

Det var i december förra året som Ulf Wallgren gick ut med att han slutar på SVT. Anledningen var att han hade för många obekväma arbetstider som tog hårt på kroppen.

Efter att ha visat upp flera yogaövningar (som du kan ta del av i klippet ovan) berättar han om beslutet att byta bana.

– Jag började med det här för fem år sen när jag själv var i en situation när det blev lite för mycket – både privat och på jobbet. Jag behövde lite lugn och ro och det här blev min räddning kan man säga.

När han pratade med sina arbetskamrater märkte han att många andra hade liknande problem med stress och oro.

– Då tänkte jag: Jag vet ju att det här fungerar, borde jag inte då lära ut det här till andra?

Vad har du fått för reaktioner på ditt karriärbyte?

– Väldigt positiva reaktioner. Det blev ju väldigt uppmärksammat när det här blev känt. Jag tror att många hade svårt att se förvandlingen från mig i studion i kostym och slips till en man som sitter i yogakläder. Många känner nog att de har ungefär samma tankar, att de vill prova på något nytt i livet.

Har du haft någon nytta av din erfarenhet som programledare här inne i yogastudion?

– Ja, det kan man säga. Det är ju en viss skillnad mellan att sitta med en miljonpublik i tv där man inte ser människorna och sitta i en yogasal med 35 elever där man är väldigt nära inpå varandra. Men jag har ju en god vana av att guida människor rätt, oavsett om det handlar om nyhetsutbudet eller yoga.

Saknar du nyheterna?

– Det där går fram och tillbaka. Jag kommer säkert att sakna strålkastarljuset, men just nu känns det skönt att ha lämnat det bakom mig eftersom att jag är så nyfiken på vart det här ska leda. Men det är klart att man lämnar inte ett yrkesliv som pågått i 27 år inom Sveriges television utan att det känns. Jag kommer sakna mina kollegor som är fantastiska människor, men också den där ”nyhetsnerven” emellanåt.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro