ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter tio år – nu är Atomic Swing tillbaka

Pontus Hammarlund · 25 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Frisk.
Niclas Frisk.Foto: Laura Canedo Pouso

Det tog nästan tio år innan de talade med varandra efter uppbrottet. Men nu är Atomic Swing tillbaka – den 10 maj släpps nya plattan ”The broken habanas”. – Det var ganska nervöst att träffa allihop. Men det blev något slags befruktning och värkarna kom nu. Det känns som att vi ska ha ett litet sladdbarn, säger sångaren Niclas Frisk och beskriver bandets splittring 1997. – Det var mer än spänt. Vi tålde inte varandra. Vi är ett ganska hetlevrat band – en humörscocktail som det gnistrar om.

GNAGDE I HUVUDET Niclas Frisk har gjort sig ett namn som producent och kanske främst låtskrivare sedan dess. En sak gnagde dock i hans huvud under alla år – han ville få till ett avslut med bandpolarna Micke Lohse, Henrik Berglund och Petter Orwin som kändes bra. En samlingsskiva diskuterades när de träffades igen för första gången förra året. Bandet kom dock snart på att det är lika bra att gå hela vägen. Niclas Frisk gör en liknelse med låten ”The flasher” på nya plattan. – Den låten är ju en socialrealistisk text om en blottare. Det är samma behov som jag har av att få fläka ut mig ibland, även om jag har haft turen att hitta uttrycksmedel som är lite mer subtila.

•• Hur mycket minns du från er mest intensiva period på 90-talet? – Mindre än jag borde. Jag minns, men jag har väldigt stora minnesluckor, och det beror inte på sprit och droger i första hand utan på att hjärnan inte hann samla in allting.

•• Var det mycket sprit och droger? – Ja, alltså ... ”great men are seldom good men” finns det ett talesätt som lyder. Vi var ganska normala 23–34-åringar som hamnade på en väldigt fartfylld resa. Atomic Swing ger sig ut på Skandinavienturné i juni.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro