ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter tio graviditeter – nu vill Angelique, 30, sterilisera sig

Åsa Larsson · 22 Feb 2016
Uppdaterad 24 Feb 2016

Inga preventivmedel fungerar och Angelique Ullén, 30, har fått nog – nu tänker hon sterilisera sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Angelique Ullén har bestämt sig för att sterilisera sig.
Angelique Ullén har bestämt sig för att sterilisera sig.

Inga preventivmedel har funkat för Angelique Ullén. Hon tål inte latex eller glidmedlet på de latexfria kondomerna. 

– Sen har jag provat plåster, p-ring och minipiller men jag blir pms-bitch from hell dygnet runt året ut på preventivmedel, säger hon.

Hon har blivit gravid när hon gått på p-piller och även när hon hade hormonspiral.

– Kvar fanns sterilisering eller avhållsamhet.►LÄS MER: P-piller var felpackade – över 100 kvinnor blev gravida Angelique Ullén bor med sin familj i Stockholm och är mamma till två döttrar, 7 och 3 år gamla, och en son på elva månader. Hon känner att hon fått positiv respons på sitt beslut att sterilisera sig.

– Några undrar ju: men är du helt säker?

Det är hon.

– Jag övervägde sterilisering redan när jag fick min äldsta dotter, och tänkte då att när jag fått mina barn då blir det sterilisering. Och nu har jag fått de barn jag vill ha.►LÄS MER: Så många män skulle använda p-piller Graviditeterna har varit svåra.

– Det är inte kul för vare sig mig eller mina barn om jag ska vara sängliggande i nio månader.

Angelique har även fått uppleva missfall och så kallad missed abortion, som betyder att fostret dör i magen, men ligger kvar en tid i livmodern innan det stöts ut av kroppen. Hon har även haft ett utomkvedshavandeskap. Sammanlagt rör det sig om tio graviditeter. Kan inte din man sterilisera sig?

– Vad som helst skulle ju kunna hända. Han kan dö eller vi skulle kunna separera och då står jag där oskyddad. Två av våra barn är gemensamma och om vi separerar så kanske han vill ha barn i framtiden. ►LÄS MER: Hon sexstrejkar – tills hennes man steriliserat sig Nu ska Angelique snart göra en titthålsoperation där läkaren klipper och bränner av äggledaren.

– Det känns jätteskönt att veta att jag snart inte måste oroa mig mer

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro