ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter trakasserierna i Kungsan – så ska staden öka säkerheten under Eurovision

Alva Forsberg Fierro · 5 Maj 2016
Uppdaterad 5 Maj 2016
Flera flickor berättade i somras att de utsattes för sexuella övergrepp under festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården.

Flera flickor berättade i somras att de utsattes för sexuella övergrepp under festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården. Foto: TT/ Alexander Tillheden/We are Sthlm


Nästa vecka hålls Eurovision Song Contest i Stockholm. I Kungsträdgården kommer flera gratiskonserter att arrangeras precis som under den kritiserade festivalen We are Stockholm. För att öka säkerheten har Stockholm stad vidtagit en rad åtgärder, skriver SVT Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Under Eurovision nästa vecka kommer Globen att fyllas, ett VIP-område kommer upprättas vid Skeppsbron och i Kungsträdgården kommer det att hållas konserter, tävlingar, uppträdanden och prova-på-verksamhet.

Efter de uppmärksammade händelserna under festivalen We are Sthlm – där unga flickor vittnade om systematiska sextrakasserier i publikhavet – har stort fokus i förberedelserna legat på säkerheten, rapporterar SVT Nyheter.

– När vi gör arrangemang i Stockholms stad vill att de ska vara trygga för alla. Vi har vidtagit åtgärder nu. När vi bygger upp Eurovision Village har vi portar som man går igenom, man blir sedd man blir välkomnad, det finns ögon som ser vad som händer, säger Jesper Ackinger som är projektchef för Eurovision i Stockholm till SVT.

►LÄS MER: Uppgifter: Stockholm stad kände till sexbrotten – i flera år 

Man säger sig ha dragit lärdom av förra sommarens uppmärksammade händelser.

– Vi har även utbildat personal och vakter för att de ska vara uppmärksamma. Vi kommer att se till att polisanmäla de händelser som sker, säger Jesper Ackinger.

Eurovision Song Contest 2016 går av stapel 9 maj och pågår till 14 maj.

►LÄS MER: Polisen: Förfärligt att vi inte lyckats skydda människor

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro